BoekToer

BoekToer

Lezen en voorlezen is leuk! En het is ontzettend belangrijk. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Kinderen die voorgelezen worden, worden gestimuleerd om zelf te gaan lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, en dit daarom ook vaak doen, worden later beter in taal en presteren beter op school.

Hoe je kinderen enthousiast maakt voor lezen? Onder andere door hen bekend te maken met boeken, door voor te lezen, door te praten over boeken, boeken te promoten en door nieuwe en actuele boeken aan te bieden. Daarom is er BoekToer. Door BoekToer in te zetten haal je voor een korte of langere periode extra boeken in huis.

Wat is BoekToer?

BoekToer is

  • Een aanvullende (thema)collectie van 40 boeken
  • Zeer uitgebreid: kies uit pakketten die speciaal samengesteld zijn voor peuterspeelzalen, gestandaardiseerde themacollecties over allerlei onderwerpen, zoals dieren, techniek en wetenschap, kunst en meer.

Zijn 40 titels voor de kleintjes in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven iets te veel van het goede? Je kunt ook kiezen voor BoekToer mini: kleine thematische collecties met 15 boeken over herkenbare onderwerpen.

Periode

  • Gedurende het gehele schooljaar kun je collecties bestellen.
  • Je kunt collecties bestellen voor een leenperiode van acht weken of een schooljaar lang.

Prijzen

  • Leenperiode 15 titels (voorscholen) voor acht weken: € 35,-
  • Leenperiode 15 titels (voorscholen) voor een schooljaar: € 95,-
  • Leenperiode 40 titels voor acht weken: € 45,-
  • Leenperiode 40 titels voor een schooljaar: € 125,-

Benieuwd naar onze BoekToercollecties? Bekijk het overzicht.

Aanvragen?

Het bestellen van collecties kan heel het schooljaar door, maar minimaal vier weken voordat je de collectie wilt ontvangen. Via info@lezenenleren.nl kun je een collectie bestellen o.v.v. de naam van de school en locatie, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en collectie (uit het overzicht). We horen ook graag wanneer en in welke bibliotheekvestiging je de themacollectie wil komen ophalen. Na je bestelling ontvang je z.s.m. bericht of er aan de aanvraag voldaan kan worden.