(Voor)leesconsulent gezocht

(Voor)leesconsulent gezocht

Samen werken aan gelijke kansen voor alle kinderen? Ben jij ondernemend, nieuwsgierig en een verbinder? Dan is Team Jeugd & Educatie op zoek naar jou!

Wij zijn onderdeel van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Wij richten ons op leesbevordering en digitale geletterdheid voor kinderen en jongeren tot 18 jaar op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Dat doen we samen met voorschoolse instellingen en het basis – en voortgezet onderwijs. Samen met onze partners ontwikkelen en organiseren we lesprogramma’s, scholingstrajecten, inspiratiesessies en educatieve workshops, zowel digitaal als fysiek. Ons motto luidt dan ook: Samen sterk in lezen en leren!

Als (Voor)Leesconsulent stimuleer je de taalontwikkeling, het leesplezier en de digitale geletterdheid bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de taal- en leesontwikkeling en digitale kennis van deze doelgroep. Jij bent ‘hét’ visitekaartje van de bibliotheek in de kinderopvang, op peuterspeelzalen, basisscholen en het voortgezet onderwijs.

(Voor)Leesconsulent 24-28 uur

Op dit moment zijn wij al succesvol met ‘de Bibliotheek op school’ en brengen wij dagelijks veel leesplezier en digitale geletterdheid op ruim 76 basisscholen in ons werkgebied. Wat is dat dan precies, de Bibliotheek op school? Het is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken op het gebied van taalontwikkeling en digitale geletterdheid.

Wat ga je doen?

 •  Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Bibliotheek op school op jouw scholen;
 • Je adviseert leerkrachten, pedagogische medewerkers en ouders over media-educatie en lees- en taalbevorderingsactiviteiten, je initieert en voert deze ook uit;
 • Je ondersteunt vrijwilligers en ouders in de Bibliotheek op school. Je beheert de collectie op school en zorgt dat deze uitdagend blijft en actief gebruikt wordt;
 • Je geeft wekelijks gastlessen op de scholen gericht op leesplezier, digitale geletterdheid en educatie, veel lessen ontwikkel je zelf;
 • Je bent op de hoogte van actuele, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je bent een vraagbaak voor collega’s, inspireert en zorgt dat jouw expertise maximaal benut wordt;
 • Je werkt nauw samen met verschillende partners binnen het educatieve veld en het sociale domein.

Wat moet je kunnen?

 • Je hebt een beroepsopleiding op hbo-niveau;
 • Je hebt aantoonbare brede interesse voor kinderen, onderwijs, educatie en het sociaal domein;
 • Je kan veel ballen in de lucht houden en bent dus stressbestendig;
 • Je hebt een ondernemende houding, werkt zelfstandig en denkt in oplossingen;
 • Je neemt het initiatief, bent resultaatgericht en creëert kansen waar mogelijk;
 • Je bent ICT-vaardig en kan goed met social media overweg;
 • Je hebt affiniteit met de rol van de bibliotheek in de samenleving;

Tot slot, je bent 24 – 28 uur per week beschikbaar, het liefst zo snel mogelijk. Je bent als (Voor)leesconsulent veel onderweg en bent dus in het bezit van een auto.

Wat bieden we jou?
Je komt te werken in een hecht, ambitieus en professioneel team van 14 collega’s met een prettige informele werksfeer. Het is een uitdagende en dynamische functie waarbij je de vrijheid krijgt om zelf initiatieven te nemen en nieuwe mogelijkheden en kansen te initiëren. En het belangrijkste, je kunt binnen deze functie echt het verschil maken en bijdragen aan kansengelijkheid!

Je werkt voor Team Jeugd & Educatie en je komt in dienst bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Je krijgt een aanstelling voor een jaar. Een vaste aanstelling is het doel. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring maximaal
€ 3162,- per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een laptop, telefoon, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw. En natuurlijk hebben we ook een eigentijdse thuiswerkregeling.

Kom jij ons team versterken?
Reageer dan in ieder geval vóór 31 augustus. Stuur je CV en motivatie via info@lezenenleren.nl. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Eline Jansen, Teamleider Educatie 0-18 via 06-31785092.

Nieuwsgierig wie we nog meer zijn? Kijk op: www.lezenenleren.nl en je kunt ons vinden op alle sociale media kanalen! Of kijk op www.bzhd.nl en www.deboekenberg.nl.