Vacature Projectcoördinator Educatie (28-36 uur)

Vacature Projectcoördinator Educatie (28-36 uur)

Wil je een baan die er toe doet en werken aan gelijke kansen voor alle kinderen? Wil je daarnaast volop ruimte om te groeien in een organisatie met enthousiaste collega’s? Dan is Team Jeugd & Educatie op zoek naar jou!

Wij zijn onderdeel van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Wij richten ons op leesbevordering en digitale geletterdheid voor kinderen en jongeren tot 18 jaar op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Daar werken wij iedere dag aan. Dat doen we samen met voorschoolse instellingen en het basis – en voortgezet onderwijs. Samen met onze partners ontwikkelen en organiseren we lesprogramma’s, scholingstrajecten, inspiratiesessies en educatieve workshops, zowel digitaal als fysiek. Ons motto luidt dan ook: Samen sterk in lezen en leren!

Met onze activiteiten kunnen wij voor kinderen en jongeren het verschil maken. Onze partners en opdrachtgevers zien en ervaren dat ook. We krijgen dan ook steeds meer opdrachten en onze dienstverlening breidt zich uit.

Daarom zoeken wij een ervaren projectcoördinator die ons team komt versterken en ‘hands on’ aan de slag gaat met diverse projecten binnen ons team.

Een groot project dat meteen op je bordje zal liggen is een traject in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Team Jeugd & Educatie ontwikkelt in opdracht van de gemeentes in ons werkgebied een programma dat onderwijsachterstanden en andere negatieve effecten van de coronapandemie moet terugdringen. De doelgroep is 0 – 18 jaar.

Wat ga je doen?

 • Je bouwt het beknopte projectplan NPO uit tot een gedegen plan van aanpak NPO. Dat doe je samen met de opdrachtgevers en met de onderwijspartners;
 • Met het NPO plan richt je je op verschillende doelgroepen. Naschoolse ondersteuning voor het basisonderwijs is het belangrijkste onderdeel van het programma;
 • Je coördineert de organisatie en uitvoering van alle programma’s en activiteiten binnen het NPO-plan. Je voert zelf ook activiteiten uit, gericht op kinderen;
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van Team Jeugd & Educatie en met de collega’s van beide bibliotheken;
 • Je bewaakt de voortgang en monitort de resultaten;
 • Naast het NPO plan ga je ook aan de slag met andere projecten binnen Team Jeugd & Educatie.

Wat moet je kunnen?

 • Je hebt een proactieve houding, je houdt van aanpakken;
 • Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je kunt uitstekend projectmatig werken en je bent sterk resultaatgericht. En voor een beetje projectplan draai je je hand niet om;
 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding en relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het brede werkterrein van bibliotheken en je bent goed op de hoogte van actuele, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je houdt van afwisseling qua werkzaamheden en werkgebied. Hiervoor zijn flexibiliteit, goed overzicht en snel kunnen schakelen een must;
 • Tot slot, je bent 28 – 36 uur per week beschikbaar, het liefst zo snel mogelijk. Je bent als projectcoördinator veel onderweg, dus het is handig als je een rijbewijs en bij voorkeur een eigen auto hebt.

Wat bieden we jou?

Je komt te werken in een hecht, ambitieus en professioneel team van 14 collega’s met een prettige informele werksfeer. Het is een uitdagende en dynamische functie waarbij je de vrijheid krijgt om zelf initiatieven te nemen en nieuwe mogelijkheden en kansen te initiëren. En het belangrijkste, je kunt binnen deze functie echt het verschil maken en bijdragen aan kansengelijkheid!

Je werkt voor Team Jeugd en Educatie en je komt in dienst bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Je krijgt een aanstelling voor een jaar. Een vaste aanstelling is het doel. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring maximaal € 3593,- per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een laptop, telefoon, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw. En natuurlijk hebben we ook een eigentijdse thuiswerkregeling.

Kom jij ons team versterken?

Reageer dan snel, in ieder geval vóór 1 juli 2022. Stuur je CV en motivatie via info@lezenenleren.nl.
Eerst meer weten? Neem dan contact op met Eline Jansen, Teamleider Educatie 0-18 via 06-31785092.
Nieuwsgierig wie we nog meer zijn? Kijk op: www.lezenenleren.nl en je kunt ons vinden op alle sociale media kanalen! Of kijk op www.bzhd.nl en www.bibliotheekdeboekenberg.nl.

De gesprekken zullen plaatsvinden in week 27.

Eline Jansen

Eline Jansen

Teamleider Educatie 0-18 jaar

Aandachtsgebied/specialisme

Strategie en beleid

Neem contact op

Contact Us
voornaam
achternaam