Lesaanbod Kinderboekenweek

Lesaanbod Kinderboekenweek

Ieder jaar bieden we scholen een lespakket aan met de leukste boeken en inspirerende les behorend bij het thema van de kinderboekenweek. Het thema van de kinderboekenweek is Gi-Ga-Groen. Een thema waar je giga veel boeken bij kunt vinden! Denk aan boeken over dieren, bomen, planten, milieu, recycling, enz. Snuffel alvast eens rond in de eigen schoolbibliotheek! Hieronder meer informatie over het lesaanbod.

Wat kun je vanuit de bibliotheek verwachten?

Elke klas krijgt een groepsbezoek van ongeveer 30 minuten. Bezoeken vinden plaats gedurende de eerste drie weken van oktober, volgens rooster. Je ontvangt van je eigen leesconsulent een bericht op welke dag de school is ingepland. Let op: het kan zijn dat een andere leesconsulent de les zal verzorgen.

Maar er is meer

Naast de les ontvangt de school een kant-en-klaar lespakket waarmee je gedurende de Kinderboekenweek zelfstandig aan de slag kunt gaan. Voor ieder leerjaar is er een verhalend boek uitgewerkt en per bouw één informatief boek. De bijbehorende boeken laten we achter en zijn complementair aan de collectie in de schoolbibliotheek.

Thematitels

Bij een thema horen natuurlijk thematitels. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft de volgende thematitels uitgekozen bij het thema Gi-Ga-Groen. 

 

Wij gebruiken deze titels niet voor ons lesaanbod. Mogelijk vind je (enkele van) deze titels wel terug in de schoolbibliotheek. Zo heb je extra veel boeken in de school om de Kinderboekenweek mee groen te kleuren.

Griffels en penselen

Ieder jaar worden ter gelegenheid van de Kinderboekenweek de mooiste kinderboeken bekroond met Zilveren en Gouden Griffels en Penselen. En bij Goud en Zilver hoort natuurlijk Brons. Daarom is dit jaar het roer omgegooid: de Griffel- en Penseeljury reiken vanaf dit jaar geen Vlag en Wimpels uit, maar Bronzen Griffels en Penselen. 

Met de bekroningen wordt niet alleen de belangrijke functie van het werk van Nederlandse en buitenlandse auteurs en illustratoren in kinderboeken onderstreept, ze vestigen ook de aandacht op alle prachtige kinderboeken die in Nederland worden gemaakt en uitgegeven. Voor de zomer worden traditiegetrouw de Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt in verschillende categorieën. Vanaf dit jaar dus ook Bronzen Griffels en Penselen.

Alle winnaars kun je hier terugvinden.

Irene Naaktgeboren

Irene Naaktgeboren

Onderwijsspecialist

Aandachtsgebied/specialisme

Meertaligheid & gezinsaanpak

Neem contact op

Contact Us - Irene
voornaam
achternaam

* De kleine letters
Alle scholen met een abonnement op de Bibliotheek op school in het werkgebied Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee ontvangen deze les volgens rooster. Scholen zonder Bibliotheek op school kunnen het lespakket tegen betaling afnemen.