Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek staan lezen en kinderboeken centraal. Team Jeugd en Educatie besteed hier aandacht aan door een groots opgezette kick-off, een uitgebreid lespakket voor primair onderwijs en activiteiten in de vestigingen van de bibliotheek. Benieuwd wat we komende Kinderboekenweek allemaal gaan doen? Je leest het hieronder.

De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

Kick-off - woensdag 14 september

De Kick-off van Team Jeugd en Educatie is een inspirerend programma waarin we 2 tot 3 weken voor aanvang van de Kinderboekenweek onze visie op lesideeën, aankleding, boekentips, muziek en andere leesbevorderingstips delen met leerkrachten uit het hele werkgebied.

Gi-ga-groen

Zet woensdag 14 september 2022 maar gi-ga-groen in je agenda want dan is de kick-off van de nationale Kinderboekenweek. Een leuke en inspirerende avond waar je de beste tips voor boeken en lessen krijgt van ons topteam van leesconsulenten. Houd de website en mail in de gaten voor inhoud en aanmeldingsmogelijkheden.

Tot die tijd: kijk hieronder de registratie van de kick-off van 2021 terug.

Lessen

Ieder jaar bieden we scholen een lespakket aan met de leukste boeken en inspirerende (les)opdrachten behorend bij het thema van de kinderboekenweek. Alle scholen met een abonnement op de Bibliotheek op school ontvangen dit lespakket.

Scholen zonder Bibliotheek op school kunnen het lespakket tegen betaling afnemen.

Meer informatie over het lespakket bij het thema Gi-ga-groen volgt!

 

Mario Cramer

Mario Cramer

Leesconsulent

Aandachtsgebied/specialisme

Creativiteit, theater & BiebTV

Neem contact op

Contact Us
voornaam
achternaam