Dokter Leesplezier

Dokter Leesplezier

Om de week kun je Dokter Leesplezier op de vloer in onze vestigingen in Spijkenisse en Hellevoetsluis vinden. Kinderen én ouders zijn bij de dokter van harte welkom met al hun vragen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Ben je aanwezig op een ander moment en wil je toch leesadvies van de dokter? Dat kan ook. Klik op jouw dichtstbijzijnde bibliotheek vestiging om te kijken voor het spreekuur.

Wil je als leerkracht meer doen met Dokter Leesplezier of ouders goed kunnen doorverwijzen? Lees dan hieronder verder.

Dokter Leesplezier is er voor iedereen

Dokter leesplezier, één van onze (voor)leesconsulenten, geeft advies, (boeken)tips, legt uit, beantwoordt vragen, denkt mee en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek.

Ook leerkrachten, ouders en verzorgers kunnen met hun vragen terecht bij Dokter Leesplezier. Wat zijn toffe voorleesboeken en hoe kan ik voorlezen het beste aanpakken? Wat zijn geschikte boeken voor mijn kind met dyslexie? Welke apps en sites op het gebied van lezen en digitale geletterdheid zijn er voor mijn kinderen en hoe gebruik ik deze? Hoe kan ik mijn leerling/kind motiveren meer te lezen en welk boek is daarbij geschikt?

Deze vragen, en nog veel meer, kun je stellen aan de leesconsulent in de rol van Dokter Leesplezier. Ze geeft je graag tips en advies over geschikte boeken, media en apps en beantwoordt met plezier al je vragen. Ook helpt ze kinderen graag met het vinden van de leukste boeken die aansluiting bij de voorkeur en belevingswereld van het kind.

Open spreekuur

Kom jij ook langs? Dokter leesplezier heeft in de even weken spreekuur in Bibliotheek de Boekenberg. Je komt de dokter tegen op de jeugdafdeling of informeer bij de balie waar je haar kunt vinden.

Op de jeugdafdeling van bibliotheek de Boekenberg vind je een meubel met de grappigste, spannendste en mooiste boekentips van Dokter Leesplezier.

Contact

Je hoeft geen afspraak te maken, maar als je de dokter van tevoren je vraag alvast wilt voorleggen, dan kan dat via het contactformulier. Wil je Dokter Leesplezier eens inzetten in jouw groep of organisatie? Ook dan kun je contact met ons opnemen.

Carola Kerpel

Carola Kerpel

Leesconsulent

Aandachtsgebied/specialisme

Jeugdliteratuur & Dokter Leesplezier

Neem contact op

Contact Us - Carola
voornaam
achternaam