Dokter Leesplezier

Dokter Leesplezier

Om de week kun je Dokter Leesplezier op de vloer in onze vestigingen in Spijkenisse en Hellevoetsluis vinden. Kinderen én ouders zijn bij de dokter van harte welkom met al hun vragen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Ben je aanwezig op een ander moment en wil je toch leesadvies van de dokter? Dat kan ook. Klik op jouw dichtstbijzijnde bibliotheek vestiging om te kijken voor het spreekuur.

Wil je als leerkracht meer doen met Dokter Leesplezier of ouders goed kunnen doorverwijzen? Lees dan hieronder verder.

Dokter Leesplezier voor kinderen

Heb je alle delen van de Boomhut uit en weet je niet wat je nu kan gaan lezen? Zijn de boeken die je meestal pakt te makkelijk voor jou of juist nog wat lastig? Heb je Dyslexie en zoek je een passend boek? Wil je weten waar je leuke luisterboeken kunt vinden? Heb je hulp nodig bij je spreekbeurt, boekbespreking of werkstuk? Vind je lezen saai? Of heb je juist zo ongeveer alles al gelezen? Dokter leesplezier, één van onze (voor)leesconsulenten, geeft advies, (boeken)tips, legt uit, beantwoordt vragen, denkt mee en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek.

Dokter Leesplezier voor opvoeders

Ook leerkrachten, ouders en verzorgers kunnen met hun vragen terecht bij Dokter Leesplezier. Wat zijn toffe voorleesboeken en hoe kan ik voorlezen het beste aanpakken? Wat zijn geschikte boeken voor mijn kind met dyslexie? Welke apps en sites op het gebied van lezen en digitale geletterdheid zijn er voor mijn kinderen en hoe gebruik ik deze? Hoe kan ik mijn kind motiveren meer te lezen en welk boek is geschikt voor mijn kind?

Deze vragen, en nog veel meer, kun je stellen aan de leesconsulent in de rol van Dokter Leesplezier. Ze geeft je graag tips en advies over geschikte boeken, media en apps en beantwoordt met plezier al je vragen. Ook helpt ze jouw kind graag met het vinden van de leukste boeken die passen bij wat je kind graag leest.

Open spreekuur

Kom jij ook langs? Dokter leesplezier heeft wekelijks spreekuur in de bibliotheek. Elke eerste en derde woensdag van de maand in de Boekenberg, Spijkenisse en iedere tweede en vierde woensdag van de maand in Cultuurhuis Nieuwe Veste, Hellevoetsluis.

Je komt de dokter tegen op de jeugdafdeling of informeer bij de balie waar je haar kunt vinden.

Op de jeugdafdeling van bibliotheek de Boekenberg vind je een meubel met de grappigste, spannendste en mooiste boekentips van Dokter Leesplezier.

Contact

Je hoeft geen afspraak te maken, maar als je de dokter van tevoren je vraag alvast wilt voorleggen, dan kan dat via het contactformulier. Wil je Dokter Leesplezier eens inzetten in jouw groep of organisatie? Ook dan kun je contact met ons opnemen.

Carola Kerpel

Carola Kerpel

Leesconsulent

Aandachtsgebied/specialisme

Jeugdliteratuur & Dokter Leesplezier

Neem contact op

Contact Us - Carola
voornaam
achternaam