BoekenPret op Goeree-Overflakkee

BoekenPret op Goeree-Overflakkee

Voorlezen vergroot de woordenschat en zorgt voor leesplezier. Belangrijk dus om daar op jonge leeftijd mee te beginnen. BoekenPret moedigt kinderen tussen de 2 en 5 jaar aan om samen met hun ouders met boeken aan de slag te gaan.

(BoekenPret is uitsluitend voor kinderopvang op Goeree-Overflakkee, voor anderen gemeenten volg de knop naar het BoekStart aanbod)

Wat is BoekenPret?

Er staat telkens één prentenboek centraal. In de klas kun je het boek introduceren, interactief voorlezen en erover praten met de kinderen. Je kunt een verteltafel maken met de materialen uit de kist, liedjes zingen, het verhaal naspelen of een andere creatieve verwerking gebruiken om de kinderen het verhaal in alle facetten tot zich te laten nemen. Ouderbetrokkenheid is bij BoekenPret één van de belangrijkste doelen dus ieder BoekenPret programma bevat 30 prentenboeken. Kinderen krijgen dit prentenboek mee naar huis, zodat ouders kunnen voorlezen en ze samen een opdracht kunnen maken over het boek. Zo worden ook ouders gestimuleerd om (vaker) voor te lezen.

Inhoud materialenkist

Iedere BoekenPret materialenkist bevat:

  • Tussen de 25 en 30 exemplaren van het centrale prentenboek
  • Een aantal prentenboeken in dezelfde thema’s
  • Materialen voor een verteltafel
  • Map met speel- en ontdekboek en verwerkingsopdrachten

Weet je al welk prentenboek je aan wilt vragen, ga dan direct door naar het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Wil je nog even door het aanbod, download dan de onderstaande flyer met het aanbod van alle prentenboeken.

Hoe werkt het?

Voor BoekenPret maken we een jaarplanning voor het hele schooljaar. Je kunt twee keer per jaar een BoekenPretprogramma lenen. Je mag het lesmateriaal gebruiken in de periode tussen twee vakanties. Geef bij je aanvraag aan welke programma’s je wilt en voor welke periode. Geef ook een tweede keus aan voor zowel het programma, als de periode. Wil je een programma alleen in een bepaalde periode, geef dan bij de tweede keus dezelfde periode aan.

BoekenPret aanvragen

Heb je een uitnodiging ontvangen voor je aanvraag, kun je hieronder je voorkeur doorgeven. Ben je een kinderopvang op Goeree-Overflakkee en wil je tussentijds een programma aanvragen, mag dat ook. Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Gebruik ook hiervoor het onderstaande aanvraagformulier.

Aanvraag BoekenPret
Ik haal mijn programma op bij vestiging:

Meer weten?

Heb je vragen over BoekenPret of wil je meer weten over het aanbod in de kinderopvang, neem dan contact met ons op.

Dorien 't Jong

Dorien 't Jong

Voorleesconsulent

Aandachtsgebied/specialisme

BoekStart & poëzie

Neem contact op

Contact Us - Dorien
voornaam
achternaam