Inspiratiebijeenkomst ‘samenwerken met het onderwijs’

Inspiratiebijeenkomst ‘samenwerken met het onderwijs’

De eerste inspiratiesessie georganiseerd vanuit het Rijnmonds Leesoffensief. In de nieuwe opzet kijken we met elkaar naar de samenwerking met het onderwijs. Veel bibliotheken zoeken (meer) samenwerking met het vmbo. Met de overvraag aan subsidies vanuit het masterplan Basisvaardigheden liggen de mogelijkheden voor het oprapen.

  • Maar hoe ga je zo’n samenwerking goed aan?
  • Hoe besteed je de subsidiegelden efficiënt?
  • En kun je een samenwerking borgen voor successen op lange termijn?

Programma

Spelen deze vragen ook bij jouw bibliotheek? Ben je betrokken (geweest) bij het Leesoffensief Regio Rijnmond? Of wil je erbij zijn? Kom dan op maandag 17 april naar de inspiratiebijeenkomst in Bibliotheek de Boekenberg. Vanaf 14:00 trappen we af met een programma waarin je, samen met een collega of een samenwerkingspartner onder genot van een hapje en een drankje inspiratie kunt opdoen over de inzet van de subsidiegelden.

Meld jezelf en/of je collega(‘s) dan hieronder vast aan.

 

Aanmelden

Werkt het formulier niet? Of wil je meer mensen aanmelden?
Stuur dan gerust een mail naar info@lezenenleren.nl.

 

Aanmeldformulier bijeenkomst Rijnmond Leesoffensief
Ik breng graag een gast mee
De naam van mijn extra gast is:
De naam van mijn extra gast is:
Voornaam
Achternaam
Tijdens de bijeenkomst is een fotograaf aanwezig en laten wij foto's maken voor promotiedoeleinden op onze website en social media. Je kunt hieronder je voorkeur aangeven wat betreft het gebruik van de foto's.
Voorwaarden

Programma

13:45 Inloop

14:00 Introductie en start programma

14:15 Spreker: Arnoud Kuijpers

15:00 Pauzemoment

15:15 Spreker: Carolien Krikhaar

16:00 Spreker: Leora Kannekens           

16:30 Borrel / napraten

Over de sprekers

Arnoud Kuijpers

Naast zijn werk als docent Nederlands bij het Coornhert Gymnasium in Gouda. Daarnaast heeft hij zijn eigen YouTube kanaal met ruim 25.000 abonnees en bijna 200 video’s over de Nederlandse taal, het vak Nederlands en de eindexamens Nederlands die in totaal meer dan een miljoen keer zijn bekeken. Vanuit zijn praktijkervaring deelt hij o.a. zijn visie over hoe we leerlingen bewuster en vaardiger te maken als het op lezen aan komt.

 

Carolien Krikhaar 

Met ruim 16 jaar ervaring als consulent voortgezet onderwijs bij bibliotheek Utrecht neemt collega Carolien ons mee hoe je een structurele en duurzame samenwerking aan gaat. Ze heeft een overgroot aandeel gehad in het opzetten van de samenwerking tussen Bibliotheek Utrecht en het voortgezet onderwijs in de stad. Daarnaast is trainer voor docenten en lees-mediaconsulenten en bibliotheekadviseurs op het gebied van leesbevordering.

 

Leora Kannekens

Leora vertelt verhalen door te illustreren, schrijven, animeren, video (editen), graphics en design. Op haar YouTube kanaal deelt ze gezellige filmpjes over boeken, lezen, schrijven en meer en graag deelt ze met ons hoe een video tot stand komt en wat de reacties zijn en vooral wat de impact ervan is.

Details

Maandag 17 april
van 14:00 tot 17:00 uur

Bibliotheek de Boekenberg
Markt 40
Spijkenisse

Route en bereikbaarheid

Bas Snijders

Bas Snijders

Senior Onderwijsspecialist

Aandachtsgebied/specialisme

Deskundigheidsbevordering & collectie

Neem contact op

Contact Us - Bas
voornaam
achternaam